Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-03@07:27:52 GMT

کردستان| اشعار کودکانه زیبا آمیخته با حس مادرانه

تاریخ انتشار: ۹ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۶۳۶۸۶۸

کردستان| اشعار کودکانه زیبا آمیخته با حس مادرانه

شعر کودک از جمله هنرهایی است که نظر بسیاری از خلاقان ادبی را به خود جلب کرده و جایگاه ویژه‌ای را در ادبیات به خود اختصاص داده است. ۰۹ آبان ۱۳۹۸ - ۱۷:۵۵ استانها کردستان نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، امروزه ادبیات کودک و جایگاه آن در مجموعه موضوعات ادبی توجه بسیاری از ادیبان و ادب پروران را به خود جلب کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این میان گروهی نیز سعی دارند که برای کودکان با زبان مادری شعر بسرایند.

«گلاله صادقی» یکی از بانوان شاعر در زمینه ادبیات کودکان و متولد 1360 ه.ش در سنندج، بانویی از جنس هنر و احساسات، کسی که بنا به باورش، شعر احساس درونی هرانسانی است و هر زمان که حال و هوای سرودن به وی دست دهد, باید آن را نوشت و از خواندنش لذت برد. اما این تنها فعالیت او نیست بلکه وی در کنار سرودن اشعار برای کودکان، موسس و بنیانگذار کارگاه دنیای کتاب است که با شعار «با یار مهربان نامهربانی نکنیم» به طور جدی هدف و فعالیت خود را ادامه می‌دهد.

خبرنگار تسنیم در سنندج گفت‌وگویی با این شاعر ادبیات کودکان و نوجوان انجام داده که در ادامه می‌خوانید.

تسنیم: علاقه شما به ادبیات از چه زمانی آغاز شد و به صورت حرفه‌ای آن را ادامه دادید؟

صادقی: هر فردی دارای استعدادهای بالقوه است که با پرورش در مسیر درست می‌تواند از آن بهره‌مند شود. من نیز از کودکی در زمینه هنر استعداد کافی را داشتم و در سال 93 به واسطه همین علاقه وافر به صورت حرفه‌ای سرودن شعر را ادامه دادم و با شعر مأنوس شدم.

در اوایل آغاز کار با حضور در انجمن‌های ادبی، متوجه شدم که به کارهای کودکان علاقه بیشتری دارم و در این زمینه می‌توانم موفق‌تر عمل کنم, به همین دلیل روند و کارم را در زمینه اشعار کودکان ادامه دادم و اشعارم در حال حاضر نیز الهام گرفته از کارهای روزمره پسرم است.

تسنیم: موضوعات و مضامین اشعار شما در چه زمینه‌ای است و دلیل انتخاب آنها چیست؟

صادقی: موضوعات اشعار من بیشتر در زمینه طنز اجتماعی است چراکه با شعر طنز، بسیاری از موضوعاتاجتماعی مثل مشکلات و دغدغه‌ها با لطافت بیان می‌شود. طنز بیان دلنشین و دلچسب معضلات اجتماعی و مشکلات فردی باهدف سازندگی و در جامعه بهتر مورد توجه قرار می‌گیرد, به همین دلیل معضلات حاکم بر اجتماع را به واسطه اشعارم با طنزی ساده و روان مطرح می‌کنم.

تسنیم: به نظر شما شعر گفتن قابل یادگرفتن بوده یا موضوعی کاملا ذاتی ا‌ست؟

صادقی: بنا به اعتقاد من تعلیم و آموزش همراه با استعداد ذاتی باهم ارتباط مستقیمی دارند. سرودن شعر می‌تواند الهام گرفته از درون و خیال خود شاعر باشد و علاوه‌بر آن می‌توان در یادگیری آن از دیگران الگو گرفت اما قطعا باید در کنار تعلیم و آموزش، استعداد و احساسات کافی در وجود شاعر باشد تا در این راه موفق باشد.

تسنیم: تعریف شما از شعر کودک چیست؟

صادقی: کودکان عاری از هر گونه دروغ، ریا و کینه هستند. شعر کودک زبانی است به شیرینی حقیقت و راستی که مسلما استفاده از کمات ساده و روان در زبان مادری می‌تواند برای کودک قابل فهم‌تر باشد، پس بهتر است این کلمات در در قالب شعر بیان شوند تا برای کودک دلنشین‌تر و در ذهن آنها ماندگار شود.

تسنیم: تاکنون چه آثار ادبی در زمینه کودک و نوجوان داشته‌اید؟

صادقی: اسفند 95 کتابی با عنوان دنیای الفبا را تالیف کردم. در این کتاب 32 حروف فارسی را به زبانی ساده و در قالب شعر بیان کرده و به دلیل استقبال فراوان از آن در خرداد 96 چاپ دوم آن روانه بازار شد و در حال حاضر نیز چاپ سوم آن را در دست دارم; خدا را شاکرم که همانند کیکی داغ چاپ اول و دوم آن در دست کودکان قرار گرفت. دومین اثرم کتابی به زبان کُردی است که آذر امسال با حمایت یکی از حامیان فرهنگ و هنر استان، از آن رونمایی شد. این کتاب خواص میوه‌ها را با زبانی ساده و روان و در قالب شعر برای کودکان بیان می‌کند. در حال حاضر نیز کتابی دیگر در دست دارم که قبل از عید به چاپ می‌رسد و قصد دارم در این کتاب تمام بازی‌های کودکی خود را به صورت شعر بیان کنم.

تسنیم: به نظر شما وضعیت شعر کودک با زبان کُردی در استان کردستانچگونه است؟

صادقی: متاسفانه فضای چاپ و نشر و به طور کلی فضای مطالعه نگران‌کننده است؛ سرانه مطالعه به شدت پایین آمده و آمارها نشان می‎دهد وضعیت مطالعه در کشور و و کردستان مطلوب نیست؛ تیراژ کتاب‌ها نیز این حقیقت تلخ را نمایان می‌کنند؛ البته عوامل متعددی دست به دست هم داده و این وضعیت را به وجود آورده‎اند که عمده ترین آنها عدم حمایت از آثار شاعران و نویسندگان بومی استان است که به دلیل کمبود امکانات توانایی ارائه کارها و آثار ادبی خود را ندارند.

اصفهان| کودکان با دیدن نمایش مفاهیم اصلی زندگی را فرا می‌گیرندتأیید استفاده برخی مهدهای کودک از کودکان برای مدلینگ+فایل صوتیتهران| جواب سربالای بهزیستی درباره استفاده تبلیغاتی از کودکان

تسنیم: آیا تجربه حس مادری در اشعار شما دیده می‌شود؟

صادقی: رویکردهای احساسی و عاطفی در اکثر اشعار زنانه دیده میشود و این متعلق به شاعر خاصی نمی باشد چرا که ذات زنانه ایجاب می‌کند بیشتر اشعارشان علاوه بر اهدافی که به دنبال دارند, پنجره‌ای به سوی عواطف لطیف مادرانه نیز داشته باشند. تمام اشعار و موضوعات کتاب دوم من نیز همه برگرفته از فعالیتها، بحثها و موضوع‌های روزانه بین من و فرزندانم بود و به راستی حس مادری در تک تک بیت‌های آن کاملا ملموس است.

تسنیم: ضرورت سرودن شعر برای کودک و کارکرد آن چیست؟

صادقی: از نظر من شعر کودک مهم است چراکه زمانی که والدین شعری را برای کودک از روی نوشته می‌خوانند، رابطه نزدیک‌تری با کودک برقرار می‌کنند. شعر توجهی خاص به کودک ارزانی کرده و او این توجه را احساس می‌کند و رضایتمندانه پذیرایش می‌شود. همچنین سبب پیشرفت زبانی کودک و گنجینه لغاتش را وسعت می‌بخشد. کودک با تکرار شعرها به توانایی گوش دادن و مهارت کشف و درک, دست می‌یابد و این زبان تا سال‌های متمادی در ذهن کودکان خواهد ماند.

تسنیم: ویژگی‌های شعر کودک چه چیزی است؟

صادقی: لازم است اشعار کودکان در دایره فهم، درک, سن و دارای سبکی مناسب باشد چراکه اگر در این مجموعه نگنجد نمی‌تواند وارد قلمرو ذهن کودک شود. بهترین شاعر کودکان کسی است که اشعارش بتواند متناسب با نیازهای بچه‌های دوره و زمان خود باشد. در این صورت شاعر علاوه‌بر به‌کارگیری مفاهیم نزدیک به ذهن کودک، از واژه‌ها و ترکیباتی استفاده می‌کند که مقارن و متناسب با دوره زندگی کودکان است; اگر مطالب آموزشی در آن قرار گرفته, باید با بیانی کاملا غیر مستقیم به کودک انتقال یابد.

تسنیم:  جایگاه زنان شاعر را در ادبیات به خصوص ادبیات کُردی چگونه ارزیابی می‌کنید؟

صادقی: در حال حاضر وضعیت نسبتا خوبی دارند و امیدوارم جایگاه و فعالیت آنها در آینده بهتر و بیشتر شود و در زمینه ادبیات پیشرفت قابل توجهی داشته باشیم. از تمامی مسئولان نیز درخواست می‌کنم به بانوان توانمند استان که فعالیت دلسوزانه‌ای در این راستا دارند بیشتر توجه کنند و به آنان بها دهند.

تسنیم: به عنوان یک شاعر و هنرمند وضعیت هنری استان را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

صادقی: متولیان باید با توجه به تلاش و قابلیت هنرمندان این دیار، توجه بیشتری به آنها کنند. مردم هنرمند و هنرپرور کردستان از همه هنرها استقبال می‌کنند بنابراین این استان فرهنگی فضای گسترده‌تری را از نظر حجم زیرساخت‌ها می‌طلبد. هرکاری مشکل مختص به خود را دارد و همه باهم و در کنار هم، جدا از مسایل حاشیه‌ای باید برای بهبود هرچه بیشتر و بهتر در زمینه‌های هنری تمام تلاش خود را بکار گیریم.

انتهای پیام/

R7848/P/S6,66/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۶۳۶۸۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعضای شورای سیاستگذاری جشنواره فیلم کودک معرفی شدند

با حکم محمد خزاعی، ۱۲ تن از مدیران و فعالان فرهنگی هنری و سینماگر کودک و نوجوان به‌عنوان اعضای شورای سیاستگذاری سی و ششمین جشنواره بین‌المللی فیلم‌های کودکان و نوجوانان اصفهان معرفی شدند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از روابط عمومی بنیاد سینمایی فارابی، مجید زین العابدین، علی قاسم زاده، کمال حیدری، یوسف افشارنیا، سید مهدی سیدین‌نیا، فرزانه کلاهدوزان، علی صالحی، اصغر فارسی، وحید نیکخواه آزاد، پوران درخشنده، وحید ملتجی و احمد مقیمی به عنوان اعضای شورای سیاستگذاری جشنواره فیلم‌های کودکان و نوجوانان منصوب و معرفی شدند.

محمد خزاعی در حکم انتصاب اعضای شورای سیاستگذاری جشنواره فیلم کودک و نوجوان، با تاکید بر این نکته که برگزاری جشنواره این رویداد فرصتی ارزشمند برای توجه به نقش مهم آثار مهم کودکان و نوجوانان است، برنامه‌ریزی، سیاستگذاری و تصمیمات اثر بخش در زمینه رشد سرمایه انسانی دغدغه‌مند، تقویت فکر و ایده‌های نو، تکامل چرخه تولید و اکران، تشویق و معرفی استعدادهای جوان و جهش تولید با مشارکت فیلمسازان در سینمای راهبردی کودک و نوجوان را از اعضای شورای مذکور خواستار شده است.

سی و ششمین جشنواره بین‌المللی فیلم‌های کودکان و نوجوانان، به دبیری مجید زین العابدین در اصفهان برگزار می‌شود.

کد خبر 749809

دیگر خبرها

  • پایان جشنواره ملی "شعر کودک و نوجوان رضوی" در همدان 
  • داستانک‌هایی برای فلسفه‌ورزی کودکانه
  • روستایی در مریوان که میزبان لک لک های مهاجر است + فیلم و تصاویر
  • سخنگوی یونیسف: گورستان‌هایی در غزه دیدم که مملوء از کودک بود
  • اعضای شورای سیاستگذاری جشنواره فیلم کودک معرفی شدند
  • نظامی گنجوی شاعر شهیر تفرشی
  • علت پرحرفی کودکان؛ چطور رفتار کنیم؟
  • شرایط اخذ ویزای دبی برای کودکان
  • باید و نباید‌های تعامل با کودکان چاق
  • معلمی رسالت و تکلیفی آمیخته با عشق است